Garanții privind autenticitatea și puritatea varietală

Puritatea și autenticitatea varietală este de importanță crucială pentru noi și clienții noștri. Acestei componente a lanțului nostru de producere îi alocăm un maximum de atenție și resurse. De-a lungul anilor am elaborat și implementat protocoale care fac imposibilă amestecarea din greșeală a soiurilor. Fiecare pom din plantațiile-mamă de ramuri altoi poartă un marcaj distinctiv care face imposibilă prelevarea eronată a soiurilor. Ramurile altoi sunt legate strâns în snopi, etichetate corespunzător și păstrate separat. În continuare, la următoarele etape ale fluxului tehnologic până la scosul pomilor și distribuția lor către clienții noștri, sunt luate toate măsuruile pentru a menține distinctivitatea soiurilor și puritatea varietală de 100%.

Producția noastră de ramuri altoi, portaltoi și pomi altoiți de nuc este inspectată și monitorizată anual de autoritatea națională oficială responsabilă de certificare, cât și de Inspecția pentru Calitatea Semințelor din România (în vederea exportului către UE). 

Nuci altoiți sănătoși și cu rădăcini impresionante!

Protocoalele noastre de producție au evoluat în timp în jurul unui obiectiv principal: rădăcini puternice și încă mai puternice! De ce este asta important? Nucicultorii profesioniști știu răspunsul. Calitatea sistemului radicular determină gradul de prindere a pomilor după plantare. O rădăcină mai bogată înseamnă pomi mai sănătoși și mai multe rezerve de nutrienți care sunt fundamentul unei creșteri foarte dinamice din primul an. 

Deci, tehnologia  pe care o aplicăm în ciclul de producție este focusată pe menținerea unui echilibru perfect a elementelor vitale în metabolismul pomilor. Reușim să atingem această performanță prin livrarea nutrienților necesari prin irigare și aplicații foliare. Folosim în special produse organice, mult mai aproape prin natura lor de fiziologia pomilor. 

Rezervarea prealabilă a pomilor

Indiferent de soiul și cantitatea de pomi pe care intenționați s-o procurați, sfatul nostru este să ne contactați din timp pentru a plasa o comandă având în vedere că rezervările timpurii au mai multe șanse să fie onorate.

Pentru rezervarea unei cantități mai mici de 150 pomi este suficient să ne transmiteți la adresa de email: [email protected] contractul de rezervare a nucilor altoiți completat și scanat (îl puteți descărca aici) după care să vă asigurați că ați primit o confirmare pe aceiași cale electronică. Altă posibilitate de rezervare este să vă deplasați personal sau să delegați un reprezentant la sediul nostru unde vă vom remite o confirmare avizată a rezervării Dvs. Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne contactați telefonic la +373.69.358.996.

Rezervarea unei cantități mai mari de 150 pomi se face fie în temeiul contractului de rezervare, fie în temeiul unui contract de producere. Contactați-ne pentru mai multe detalii. Pentru cantități care depășesc 1000 de bucăți, rezervarea se va face doar prin semnarea unui contract de producere. 

Achitarea. Cumpărătorul achită 30% din sumă în termen de până la 7 zile după semnarea contractului. O a doua tranșă de plată în proporție de cel puțin 40% trebuie achitată în termen de până la mijlocul lunii septembrie a anului producerii pomilor altoiți de nuc. Partea restantă a sumei va fi achitată cu cel mult 7 zile înainte de livrarea pomilor.

Rezervarea și livrarea nucilor altoiți de la Pepiniera Voinești în România

Reprezentantul nostru oficial și partenerul pe dezvoltarea culturii nucului în România este SC Patru Agro SRL.
Preluarea comenzilor, încasarea achitării parțiale și integrale și livrarea nucilor altoiți către clienții noștri din România ține de competența colegilor noștri pe care o să vă rugăm să-i contactați pentru a face o rezervare sau pentru orice alte întrebări.

Amalia – 0728 263 308/ nucialtoiti@patruagro.ro  /   Gabriel – 0722 855 306/ office@patruagro.ro

soi de nuci uriase Carpatica OvataCe e cu cele trei soiuri ale Pepinierei Voinești: Carpatica, Ovata and Rubin?

La Pepiniera Voinești au fost selecționate, dezvotlate și omologate în Moldova și Uniunea Europeană trei soiuri: Carpatica®, Ovata® și Rubin®, unice în felul lor și cu o valoare culturală foarte înaltă. Aceste soiuri deosebite stârnesc curiozitatea a sute, sau chiar mii de amatori, sunt apreciate de către nucicultorii profesioniști și, per ansamblu, sunt foarte populare. 

Carpatica este o nucă gigantică, una dintre cele mai mari înregistrate vreodată și multiplicate în pepiniere nucifere specializate. O mare varietate de întrebuințări gastronomice, în decorațiuni sau alte domenii pot fi atribuite acestor nuci uriașe. Ovata este unul dintre soiurile comerciale cu calibru impresionant 36 mm+, cu un miez fin și crocant. Este una dintre cele mai interesante varietăți pentru comercializarea nucilor în coajă datorită formei sale rotunde atractive pentru consumatori. Rubin este un soi de nuc cu miezul de culoare roșie contrastantă cu o rezistență excelentă la boli, dăunători, secetă și îngheț. 

puieti de nuci

Gradarea pomilor după lungime și calibru

Pepiniera Voinești produce pomi altoiți de nuc de unu și doi ani. Pentru a avea loturi omogene de pomi, după scoaterea din câmpurile de producere, îi sortăm pe criterii de calitate și lungime a tulpinii. Gradarea se face conform specificării de mai jos:

5/10 cm (material destinat pentru creștere suplimentară timp de un an la alte pepiniere)
10/20 cm (poate fi livrat către alte pepiniere pentru creștere suplimentară sau este destinat pentru înființarea plantațiilor cu buget redus)
20/50 cm (pomi cu tulpină scurtă, însă sistem radicular foarte puternic, cu un grad maxim de prindere după plantare)
50/100 cm (pomi de un an standard, de calitate excelentă)
100+ cm (pomi de unu sau doi ani de calitate impecabilă)

Toți pomii noștri, indiferent de mărime, au un grad de prindere foarte mare (peste 98%, cel mai des 100%). Diferiți cumpărători pot opta pentru diferite mărimi pentru a-și satisface așteptările și a se încadra în limitele de buget.

Prețuri

Politica noastră tarifară respectă clientul nostru și bugetul său. Avem o listă de prețuri standard, dar în funcție de soi, mărime și cantitatea de pomi comandați putem veni cu oferte foarte atractive și competitive. În țările unde avem reprezentanți, luați legătura cu ei sau ne puteți contacta direct aveți anumite neclarități sau întrebări legate de tehnologiile aplicate în lviezi, servicii post-vânzare. Pentru întrebări legate de achiziția de puieți-portaltoi de nuc, contactați-ne direct. 

Atât în Moldova, cât și pentru comenzile în afara țării, putem pune la dispoziția cumpărătorilor transport și organizăm logistica. Pentru comenzi foarte mari, Pepiniera Voinești oferă gratuit transportul (a se discuta cu administrația noastră).

Oferim gratuit pomi pentru a replanta pomii neprinși până la 4% din total. În general, dacă sunt respectate cerințele agrotehnice, prinderea pomilor noștri este de 98% și mai mult.

Solicitați o ofertă de prețuri la voinesti@hotmail.com /+373.69.358.996 (Republica Moldova) sau nucialtoiti@patruagro.ro / 0728263308 (România).

Instructiuni ulterioare privind intretinerea livezii. Servicii oferite.

Dorința noastră este ca fiecare proiect de livadă să se bucure de succes. Din acest considerent, chiar și după plantarea livezii de către clienții noștri, suntem dispuși să oferim consultație gratuită privind lucrările de întreținere a livezii, prelucrarea solului în livadă, tratamentele fitosanitare, fertilizare, formarea coroanei. etc. În același timp, există și posibilitatea procurării ghidului nostru privind plantarea și întreținerea livezii de nuc, elaborat expres în acest sens. La rubrica servicii puteți afla și ce servicii vă putem presta în livadă.