A treia ediție a cărții ''Soiuri de nuc pentru înființarea livezilor profesionale''!

Dragi prieteni ai Pepinierei Voinești și iubitori ai culturii nucului!
Cei care ne urmăresc își amintesc că în septembrie 2015 am publicat o broșură cu o descriere foar
te interesantă, amplă și inedită a soiurilor moldovenești de nuc altoite la Pepiniera Voinești. Publicarea acestui material fusese posibilă în rezultatul unei munci de observații și experiențe realizate într-o perioadă de 6 ani în care au fost acumulate toate informațiile care au stat la baza editării acelei lucrări.

Iată că doi ani mai târziu reeditasem și relansasem acel material, dar deja cu titlul de manual înregistrat oficial cu ISBN.
Astăzi, suntem bucuroși să vă anunțăm disponibilitatea celei de-a treia ediții a acestei publicații, mult mai completă, cu o prezentare a Pepinierei Voinești, incluzând cele mai bune articole publicate pe blogul pepinierei și, bineînțeles, o descriere actualizată a soiurilor, cu noi fotografii și noi varietăți. Manualul deja a impresionat sute de profesioniști și amatori ai culturii nucului.

Contactați-ne pentru a obține o copie gratuită!

CELE MAI BUNE SOIURI DE NUC
PENTRU ÎNFIINȚAREA LIVEZILOR PROFESIONALE
(Ediția a III-a 2019)
În această carte, publicată în a treia ediție (septembrie 2019) de către specialiștii Pepinierei Voinești veți putea găsi o descriere amplă a soiurilor de nuc. Manualul vine cu informații inedite care completează descrierile foarte sumare oferite de către autorii soiurilor și cu fotografii realizate în livezi plantate cu soiurile respective. Publicația constituie și o frumoasă piesă pentru a completa colecția Dvs. de manuale despre cultura nucului. Noua ediție (104 pag) vine cu o sinteză foarte interesantă a evoluției nuciculturii moldovenești, urmată de o pagină de prezentare a Pepinierei Voinești, cu informații și materiale foto calitative adiționale. De asemenea, lista soiurilor a fost extinsă și cuprinde acum și soiurile Fernor, Lara, Chandler, Serr și Rubin pentru care autorul a oferit o descriere originală, redată prin prisma livezilor existente și a felului în care acestea se adaptează la condițiile Moldovei.

Preț: gratuit
Manualul poate fi ridicat de la sediul Pepinierei Voinești
În România, îl găsiți la reprezentantul nostru: www.patruagro.ro 
MANUAL PRIVIND FORMAREA COROANEI ȘI TĂIERILE LA NUC
(În curs de editare…)
Acest manual este un material excepțional căruia autorul i-a consacrat mai bine de 5 ani de studiu și care descrie cu lux de detalii formarea coroanei și tăierile în plantațiile de nuc, începând cu primul an după plantare și până la sfârșitul perioadei de exploatare economică. a livezii. Sunt redate toate implicațiile de ordin fiziologic la efectuarea tăierilor, instrumentariul necesar tăierilor și diverse experiențe realizate de către autor și colaboratorii săi. Manualul este și o piesă de colecție.

Preț: ____ lei (gratuit pentru clienții noștri)
Lansarea lucrării este prognozată pentru octombrie 2017