PAGINA ESTE PERMANENT ÎN CURS DE COMPLETARE…
REVENIȚI PERIODIC PENTRU A ACCESA CELE MAI NOI PREZENTĂRI ȘI PUBLICAȚII.

PREZENTARE LA FORUMUL NAȚIONAL AL NUCICULTORILOR DIN MODOVA, CHIȘINĂU, 07.12.2018
Descărcați prezentarea făcută cu ocazia organizării Forumului Anual Național al Nucicultorilor din Republica Moldova, ediția 2018.

PREZENTARE ÎN CADRUL SIMPOZIUMULUI PRIVIND CULTURA NUCULUI, BUCUREȘTI, ROMÂNIA DIN 17.02.2018
Accesați prezentarea (abreviată) oferită în cadrul unui simpozium privind cultura nucului organizat de către Academie de Științe Agricole și Silvice din București și SRL Patru Agro.

PREZENTARE ÎN CADRUL SIMPOZIUMULUI PRIVIND CULTURA NUCULUI, BUCUREȘTI, ROMÂNIA DIN 23.02.2017
Accesați prezentarea (abreviată) oferită în cadrul unui simpozium privind cultura nucului organizat de către Academie de Științe Agricole și Silvice din București și SRL Patru Agro.

PREZENTARE ÎN CADRUL CONFERINTEI DIN UMANI, UCRAINA DIN 25.08.2016
Accesați prezentarea noastră de la conferința dedicată culturilor nucifere care s-a desfășurat în orașul Umani, Ucraina în data de 25-26 august 2016. Prezentarea este în limba rusă, versiunea în română va fi disponibilă mai târziu.
ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА КОНФЕРЕНЦИИ ПО ОРЕХОВОДСТВУ В УМАНЬ, УКРАИНА

PREZENTARE ÎN CADRUL SEMINARULUI DIN 19 DECEMBRIE 2015
Deschideți fișierul pdf pentru a vizualiza prezentarea noastră din cadrul unui atelier organizat de către noi în data de 19.12.2o15. În cadrul prezentării am făcut o introducere a Pepinierei Voinești, am descris soiurile pe care le multiplicăm și am prezentat mai multe modele de scheme de plantare și modalități de conducere a formei de coroană. Aceste informații vă pot fi utile în planificarea livezii Dvs.
РУССКАЯ ВЕРСИЯ ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗДЕСЬ

PROIECTAREA PLANTAȚIILOR DE NUC – PREZENTARE DIN 19 DECEMBRIE 2015
Accesați prezentarea oferită de dl Sergiu Popa, profesor universitar în cadrul Universității Agrare și specialist în proiectarea și înființarea plantațiilor de nuci. Prezentarea este un foarte bun reper pentru planificarea livezii, alegerea și pregătirea terenului. Acest material oferă informații despre cerințele nucului față de factorii ecologici și social-economici, distanțele de plantare, plantarea pomilor. 

CÂTEVA REPERE LA ÎNFIINȚAREA ȘI EXPLOATAREA LIVEZILOR DE NUC – PREZENTARE SUSȚINUTĂ LA UNIVERSITATEA AGRARĂ ÎN 2008
Cu ocazia unei întâlniri anuale cu studenții și profesorii facultății de Horticultură a Universității Agrare din Moldova, Oleg Tîrsînă a făcut o prezentare în care a expus câteva noțiuni de bază și repere de care trebuie să se țină cont atunci când se plantează o livadă de nuc. Acest material vă va oferi câteva informații utile despre proveniența speciei, biologia florală, cerințe față de teren și sol, design-ul livezii, polenizatori, etc.

pagina va fi completată ulterior…

pagina va fi completată ulterior…

pagina va fi completată ulterior…