ATELIER PRACTIC LA PEPINIERA VOINEȘTI ÎN DATA DE 1-2 OCTOMBRIE 2022.

Stimați nucicultori, dragi clienți ai Pepinierei Voinești !
Avem plăcerea să vă informăm despre organizarea unui workshop/ atelier practic de calibru în acest an! Va fi o întâlnire pe platforma uneia dintre cele mai dezvoltate companii cu specializare în sectorul nucifer unde vor interveni cu prezentări și comunicate specialiști ai culturii nucului din Moldova și România, veți interacționa cu nucicultori cu experiență, experți pe proiectarea și înființarea plantațiilor, consultanți pe probleme de ordin fitosanitar, exportatori de nuci…
În cadrul excursiilor în câteva livezi de nuci vom vorbi despre întreținerea livezilor de nuc, despre lucrările agrotehnice. Vom prezenta un utilaj de erbicidat elaborat în cadrul Pepinierei Voinești, vom demonstra cum funcționeaza un sistem de irigare cu microaspersiune și, poate partea cea mai interesantă, vom organiza o degustare a mai multor soiuri de nuc:
– Pescianski, Cogalniceanu, Ovata, Carpatica, Rubin
– Chandler, Tulare, Serr, Fernor, Franquette și Fernette
În cadrul evenimentul, veți avea ocazia să vizitați câmpurile de producere a pomilor altoiți de nuc, iar cei interesați vor avea ocazia să facă rezervări de pomi de nuc pentru sezonul de plantare toamna 2022/ primăvara 2023.
Pentru o mai bună experiență de călătorie a participanților din România, vă rugăm să luați legătura cu partenerul nostru SRL Patru Agro, la [email protected], 0728.263.308 (Amalia).
Agenda finală a evenimentului va fi disponibilă din 12.09.2022 (www.facebook.com/voinesti).
Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne contactați la +373 69 358 996 / [email protected]

STARTUL CAMPANIEI DE SCOATERE ȘI DISTRIBUȚIE A POMILOR ALTOIȚI DE NUC (Noiembrie 2021)

Stimați clienți ai Pepinierei Voinești !
Se apropie încheierea perioadei de vegetație la pomii noștri de nuc și curând vom începe campania de scoatere și distribuție a materialului săditor către clienții noștri. Vă informăm că:
– Vom demara  cu soiurile Pescianski, Cogalniceanu, Ovata, Carpatica, Rubin, pe care îi vom scoate și respectiv îi vom avea pregătiți începând cu data de 9 noiembrie.
– Pomii din soiurile Chandler, Tulare, Serr, Fernor, Franquette și Fernette vor fi disponibile începând cu data de 12 noiembrie.
– Prioritar, vor fi onorate comenzile cu rezervări prealabile în bază de contract sau rezervările efectuate la distanță până la sfârșitul lunii august.
– Clienții care n-au rezervat pomii lor în bază de comandă, vor fi serviți începând cu data de 18 noiembrie, indiferent de soiul dorit.
– Perioada disponibilității pomilor pentru plantarea din primăvara 2022 va fi anunțată suplimentar către finele lunii februarie 2022.
Pentru rezervări în România, luați legătura cu Patru Agro, la 0728263308 / [email protected]
Pentru orice întrebări, vă rugăm să ne apelați la (+373)69358996. Solicitați o ofertă de preț la telefon sau email la [email protected]

/EXPOZIȚIE/ Participare la expoziția de toamnă Farmer/ Moldagroteh, organizată de Moldexpo

Locație: Institutul de Fitotehnie Porumbeni, s. Pașcani, rn. Criuleni
Data: 14-17 octombrie 2020

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului !
Pepiniera Voinești participă la tradiționala expoziție de toamnă Farmer/ Moldagroteh, organizată de către centrul expozițional Moldexpo. În acest an, expoziția va avea loc în aer liber, la Institutul de Fitotehnie Porumbeni din s. Pașcani, raionul Criuleni. Vom avea mostre de diferite soiuri de nui pentru degustație și pomi altoiți de nuc pentru a vă demonstra calitatea materialului săditor pe care îl creștem.
Vă așteptăm cu drag!

/WORKSHOP/Alegerea corectă a soiului pentru înființarea plantațiilor. Curs privind întreținerea livezilor de nuc.

Locație: R. Moldova, rn. Hâncești, Voinescu MD-3452, oficiul Pepinierei Voinești
Data: 25 aprilie 2020, de la 10:00, limbi vorbite: română

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului !
Pepiniera Voinești organizează primul workshop de calibru din acest an! Vom vorbi despre toate etapele înființării corecte ale unei plantații de nuc. Vom prezenta noul Ghid practic al întreținerii plantațiilor în primii 5 ani. În fața participanților vor vorbi atât reprezentanți ai Pepinierei Voinești, cât și alți specialiști ai culturii nucului și nucicultori cu experiență din Moldova și România. Vor urma deplasări în teren și demonstrații practice.
Participanții la eveniment vor avea ocazia să observe câteva etape ale fluxului tehnologic de producere a pomilor altoiți (altoirea, stratificarea, câmpurile de producere a pomilor altoiți de nuc) și să se convingă de garanțiile privind calitatea și autenticitatea varietală a materialului săditor nucifer produs la Pepiniera Voinești.
Pentru o mai bună experiență de călătorie a participanților din România, vă rugăm să luați legătura cu partenerul nostru: SRL Patru Agro, la nucialtoiti@patruagro/ [email protected], Amalia 0728.263.308 sau Gabriel la 0722.855.306.
Agenda evenimentului va fi disponibilă din 01.03.2020 (inclusiv la www.facebook.com/voinesti).

STARTUL CAMPANIEI DE TĂIERI ÎN LIVEZILE DE NUCI

Ca și în anii precedenți, către mijlocul lunii decembrie începem lucrările de tăiere în livezile de nuc, fie pentru formarea pomilor, fie pentru a aplica corectări în coroană. Cine spune că este prea devreme este foarte departe de adevăr. Perioada este optimă pentru că pomii sunt în repaosul profund și nu vor exista scurgeri de sevă după efectuarea tăierii. Ca și măsuri de prevenire a infecțiilor prin rănile provocate la tăieri, întâi vom aplica pe acestea un fungicid pe bază de tiofanat-metil în concentrație de 0,5%. Acest produs previne pătrunderea în țesuturile plantei atât a bacteriilor, cât și ciupercilor și mai posedă și un puternic efect cicatrizant. Ulterior vom aplica o vopsea pomicol acrilică pe aceste răni.
Pentru că am avut mai multe solicitări în acest sens, mai mulți doritori ne vor putea însoți în livezile în care vom merge pentru a deprinde această meserie. În acest sens, contactați-ne la 069 358 996 pentru a afla mai multe detalii.

PARTICIPAREA LA EXPOZITIILE ACESTEI TOAMNE:

MOLDOVA, CHISINAU: MOLDEXPO, FARMER 17-21 OCTOMBRIE 2018
ROMANIA, BUCURESTI: ROMEXPO,INDAGRA 31 OCT - 4 NOIEMBRIE 2018

Stimați prieteni!
Cu ocazia expozițiilor de toamnă dedicate fermierilor, reprezentanții Pepinierei Voinești vor fi prezenți pentru a vă răspunde la întrebări și pentru a vă oferi consultanță pe dimensiunea nuciculturii. Vom avea mostre din cele mai bune soiuri de nuc autohtone (Pescianski, Cogâlniceanu) și străine (Fernor, Chandler), precum și soiurile exclusive Voinești (Ovata, Carpatica, Rubin).
– La Chișinău, vom fi prezenți în perioada 17 – 21 octombrie la expoziția agricolă Farmer-Moldagrotech de la Moldexpo.
– La București, vom fi împreună cu partenerii noștri de la SRL Patru Agro, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.

Vă așteptăm cu drag!

SIMPOZION: REPERE TEHNOLOGICE LA ÎNFIINȚAREA LIVEZILOR MODERNE DE NUC

ROMÂNIA, BUCUREȘTI: Academia de științe agricole și silvice;
str. Mărăști nr. 61, Aula Magna.
DATA: 17 februarie 2018, cu începere de la ora 10:30

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului din România!
Pepiniera Voinești, în parteneriat cu SRL Pătru Agro și Pepiniera Pucheni, cu sprijinul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești„ organizează un seminar practic pentru a pune în discuție dezvoltarea culturii nucului în România. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi discuții despre cele mai valoroase soiuri și plantarea lor în România. Contact în România: [email protected], Gabriel Pătru 0722.855.306. Descărcați AGENDA EVENIMENTULUI.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ: O NOUĂ ABORDARE TEHNOLOGICĂ A PLANTAȚIILOR DE NUCI

REPUBLICA MOLDOVA, CHIȘINĂU
Vom preciza ulterior adresa
DATA: 24 noiembrie 2017, cu începere de la ora 9:30

Stimați nucicultori și iubitori ai culturii nucului!
Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere organizează o conferință națională dedicată culturii nucului în data de 24 noiembrie 2017. Conferința va avea ca laitmotiv schimbarea atitudinii față de întreținerea livezile de nuc și informarea participanților despre cele mai noi tehnologii aplicate în aceste livezi pentru a obține o dezvoltare rapidă a plantațiilor tinere, o intrare rapidă pe rod, stimularea capacității de fructificare și metode de sporire și păstrare a calității producției de nuci. La fel, va fi abordată și procesarea și exportul producției de nuci. Participarea este contra plată și înregistrarea prealabilă este obligatorie. Detalii la 069.557.037.

SEMINAR: DEZVOLTAREA CULTURII NUCULUI ÎN ROMÂNIA

ROMÂNIA, BUCUREȘTI: Academia de științe agricole și silvice;
str. Mărăști nr. 61, Aula Magna.
DATA: 23 februarie 2017, cu începere de la ora 10:30

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului din România!
Pepiniera Voinești, în parteneriat cu SRL Pătru Agro și Pepiniera Pucheni, cu sprijinul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe-Ionescu Șișești„ organizează un seminar practic pentru a pune în discuție dezvoltarea culturii nucului în România. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi discuții despre cele mai valoroase soiuri și plantarea lor în România. Contact în România: [email protected], Nicolae Pătru 0745.045.120.

CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIEI NUCICULTORILOR:

MOLDOVA, CHISINAU: SALA DE CONFERINȚE A MINISTERULUI AGRICULTURII ȘI INDUSTRIEI ALIMENTARE; bd. Ștefan cel Mare, 162,
DATA: 20 ianuarie 2017, cu începere de la ora 9:00

Dragi nucicultori și iubitori ai culturii nucului!
Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere – unica asociație care regrupează toți nucicultorii moldoveni – organizează o conferință națională dedicată culturii nucului în data de 20 ianuarie 2017. Vorbitorii se vor referi în special la aspecte legate de planificarea și înființarea corectă a plantației și vor veni cu informații practice privind agrotehnica plantației. Vor fi abordate și aspecte legate de valorificarea producției nucifere și perspectivele dezvoltării în continuare a ramurii. Evenimentul promite să fie unul de excepție. Participarea este contra plată și înregistrarea prealabilă este obligatorie. Detalii la 069.557.037.

PARTICIPAREA LA EXPOZITIILE ACESTEI TOAMNE:

MOLDOVA, CHISINAU: MOLDEXPO,FARMER 19-22 OCTOMBRIE 2016
ROMANIA, BUCURESTI: ROMEXPO,INDAGRA 2-6 NOIEMBRIE 2016

Stimați prieteni!
În această toamnă veți avea ocazia să ne întâlniți la expozițiile dedicate fermierilor. Vom fi la Chișinău în perioada 19-22 octombrie la Moldexpo, la expoziția Farmer Moldagrotech și la București, împreună cu partenerul nostru SRL Patruagro, la Romexpo, expoziția Indagra 2016 în perioada 2-6 noiembrie. La standul nostru veți avea ocazia rară de a descoperi pe viu produsele pepinierei noastre, să degustați soiurile de nuci și să adresați toate întrebările pe care le aveți specialiștilor noștri.
Vă așteptăm!

ATELIER 19 decembrie 2015:

Planificarea si infiintarea plantatiilor de nuc.
Rezervarea nucilor altoiti la Pepiniera Voinesti pentru toamna 2016.

In data de 19 decembrie 2015 Pepiniera Voinesti organizeaza un atelier de lucru pentru persoanele interesate sa infiinteze plantatii de nuci in toamna 2016 si in acest sens sunt interesate de o colaborare cu Pepiniera Voinesti in privinta procurarii materialului saditor. Vor fi trecute in revista o serie de subiecte de interes larg, ex: alegerea si pregatirea terenului, alegerea soiului, scheme de plantare, fertilizare, protectie, etc. Vor fi invitati din partea Ministerului Agriculturii, Birouri de proiectare a livezilor de nuc si reprezentanti ai Uniunii Producatorilor de Culturi Nucifere.
Avand in vedere numarul limitat de locuri disponibile venim cu rugamintea sa participe doar persoanele care au intentii ferme de a infiinta plantatii in toamna 2016 pentru a putea inregistra rezervarea de nuci altoiti si de proiecte tehnice pentru aceste plantatii. Pentru toti ceilalti pasionati de cultura nucului promitem sa organizam ulterior in cursul anului 2016 alte evenimente dedicate nucului.
Va rugam sa confirmati participarea pana in data de 17.12.2015 la nr. 069-358-996 ori completand si expediind acest formular la [email protected].